Glaspigen

Dokumentarroman

ISBN: 978-87-93163-18-8
Filformat: Epub
Sider: 367
Udgivelsesdato: 05-02-2018

Hent læseprøve

Ida har så ondt i sjælen, at hun må skære sig i armen.

I kontorchefens musikalske hjem på Poppelvej hersker der tilsyneladende harmoni. Men under den småborgerlige overflade udspiller der sig hændelser så voldsomme, at de bliver en tikkende bombe i Idas sind.

Ida er 29 år, da bomben eksploderer. De følgende år befinder Ida sig i et sjæleligt helvede. Mere end 70 gange er hun indlagt på psykiatriske afdelinger. Hun er en krævende patient. Vredladen, når hun giver udtryk for sin tilstand. Når fortvivlelsen bliver uoverskuelig, skærer hun sig på arme og krop. Det skal gøre ondt, blodet skal ud.

I et behandlingssystem, der ofte forekommer uinteresseret i at komme mennesker i møde, lyser et par undtagelser op. To personer, der aner, at Ida har vilje og ukuelighed til at tale og tænke sig igennem de smertefulde livsfaser. De har viljen til at lytte og forløse.

Ida er i dag er en kvinde med humor, overskud og energi. En kvinde, der kan sige: “Sommetider er glæden ved at slå mig omkuld!”

En dokumentarisk roman, der i suveræn sproglig stil giver et enestående indblik i et kvindesind i et psykisk grænseland.

Glaspigen fik forrygende anmeldelser ved udgivelsen:
“…en bog, som jeg vil benytte enhver lejlighed til at anbefale min kollegaer at læse.”
Bente Pedersen i Oraklet, Psykiatriske Sygeplejerskers Blad

“Karin Dyhrs dokumentarroman om incest er næsten umulig at lægge fra sig… At hun er kommet ud på den anden side virker næsten som et mirakel. At hun har kunnet skrive en bog om forløbet er næsten lige så mirakuløst.”
Edel Hildebrandt i Politiken

Karin A. Dyhr, født 1947. Uddannet musikpædagog og musikterapeut, har arbejdet med handicappede børn i 8 år. Aktiv i flygtningearbejde. Freelance foredragsholder. Karin Dyhr er tidligere psykiatrisk patient og har været indlagt over 70 gange gennem 17 år i det danske behandlingssystem.

Marianne Holmen, født 1946. Cand. mag. i engelsk og dansk, ordbogsredaktør, lærebogsforfatter og alternativ behandler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *