Tynd og perfekt

tynd-perfektEn dokumentarroman om anoreksi

Forfatter: Henriette Kinch

ISBN: 978-87-93163-10-2
Filformat: epub
Sider: 155
Udgivelsesdato: 3-07-2015

Hent læseprøve

Beskrivelse

”Liv er i 20’erne og har anoreksi. Forfatteren Henriette Kinch har selv lidt af anoreksi, og det er en ægtefølt og vedkommende beretning, hun fortæller. Sproget er enkelt og virkningsfuldt. En brugsbog i fiktionsform. En bog til større forståelse af sygdommens mekanismer.” – Lektørudtalelse til bibliotekerne

Når Liv ser på sig selv, ser hun en pige, der er fed. Hele verden må lægge mærke til hendes ulækre deller. Men hendes familie og venner er bekymrede over, hvor tynd hun er, at hun spiser så lidt og motioner hele tiden. Liv har anoreksi. Men hun ved det ikke.
  Hun føler, at ingen forstår hende, og hun isolerer sig. Hele tiden må hun tælle kalorier, planlægge hvad hun spiser, veje sig. Det tager al hendes energi, der er ikke overskud til et socialt liv.
  På et tidspunkt bryder det sammen, og Liv kommer til psykolog. Men det får hende ikke til at erkende sin sygdom. Til sidst vejer hun 38 kilo og den 170 cm høje pige indlægges på psykiatrisk afdeling. Hele tiden bliver der holdt øje med hende, det er et helvede.
  En ny psykolog kommer Liv til hjælp. Sammen finder de frem til den følelsesmæssige knude, der er årsag til det hele. Liv mærker sammenhængen og føler, der måske er lys forude. Hun kæmper med sig selv og sine indre stemmer for at tage imod hjælpen og tillade sig selv at tage lidt på i vægt. Indlæggelsen og terapien er to skridt frem og et tilbage, men langsomt går det fremad. Da hun kommer hjem, er det med håb for fremtiden. Og en ny kæreste i horisonten.

Om forfatteren

Henriette Kinch, født i 1985 i Højbjerg i Århus. Hun startede på hf, men gennemførte ikke, blandt andet på grund af flere indlæggelser med anoreksi. I dag bor Henriette i Silkeborg.

Marianne Holmen, født 1946. Cand.mag., ordbogsredaktør, lærebogsforfatter og sammen med Karin Dyhr forfatter til Glaspigen, der er kommet i mere end 10 oplag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *