Dræbt på stedet

draebt-paa-stedet-forside-borderGuide til gerningssteder i København

Forfatter: Niels Martinov

ISBN: 978-87-93163-08-9
Filformat: epub
Sider: 159
Udgivelsesdato: 15-05-2015

Hent læseprøve

Beskrivelse 

En gade, et drab, en drabsmand.

Hvert af de omkring hundrede drab, der årligt begås i Danmark, er en tragedie. Men hvert drab er også en historie af den type, der pirrer vores nysgerrighed og som får os til at sluge kriminalromaner og avisreportager.

I denne bog beskrives en række usædvanlige drab, der knytter sig til bestemte steder i hovedstaden. Det er kriminalitet, der blev lagt særligt mærke til og som er blevet en del af offentlige hukommelse. Det gælder for eksempel hypnosemordet på Nørrebro, dobbeltmordet på Peter Bangsvej, de to terrordrab og likvideringen af rockerlederne ‘Høvding’ og ‘Makrellen’.

Niels Martinov formidler disse true crime-fortællinger med sans for både de menneskelige og historiske sider af dramaerne på den københavnske dødsrute. Guiden til gerningsstederne indeholder også korte beskrivelser af de enkelte lokaliteter, som de fremtræder mange år efter forbrydelserne fandt sted.

Og da Henning Norbert Knudsen forlader huset på Agerlandsvej 19 sammen med sin hustru Pia dagen efter deres fire års bryllupsdag, trækker Jønke sin maske ned over ansigtet og følger fra sprækken i varevognens skydedør deres vandring hen mod havelågen. Han vil helst skåne Pia. Kun hvis hun er til fare for hans eget liv, vil han likvidere hende. Sådan ræsonnerer manden i varevognen.

Makrellen og Pia har knapt nok sat sig ind i parrets orangefarvede folkevognsrugbrød, før sidedøren i kassevognen bliver skubbet op, og Jønke springer ud og sætter sig i skydestilling på asfalten. Derefter affyrer han den første salve fra maskinpistolen gennem folkevognsrugbrødets forrude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *