Hyæner i natten

hyæner-forsideForfatter: Almaz Mengesha Næsborg Andersen
ISBN: 978-87-93163-07-2
Filformat: epub
Sider: 216
Udgivelsesdato: Februar 2015

Hent læseprøve

Beskrivelse

Ni år gammel mister Almaz begge ben ved en trafikulykke. Den lille pige i hospitalssengen i Etiopien kan se frem til en dyster fremtid som handicappet i det fattige afrikanske land.

Plejemoderen har ikke råd til at besøge barnet i den fjerne hovedstad, og Almaz føler sig alene i verden.

En dag får hospitalet besøg af et dansk ægtepar, hvor manden er specialist i benproteser. De beslutter sig for at adoptere den afrikanske pige, og det bliver begyndelsen til et nyt liv for Almaz.

Hyæner i natten er en sand Sporløs-historie, en livsbekræftende fortælling om at vokse op i et traditionelt landsbysamfund i Etiopien og pludselig befinde sig i et moderne dansk samfund, hvor alt er anderledes og skræmmende.


“…en lykkelig historie om en kvinde, som på trods af alle odds har fået et godt liv som veluddannet mor til tre i Haderslev. Et liv, som hun både kan takke sine danske adoptivforældre og sin egen positive livsindstilling for.”
Marie-Louise Truelsen i Alt for Damerne

“Hyæner i natten ER en utrolig bog. Ingen tvivl om det. Men det, der imponerer mig mest, er Almaz’ vilje og evne til at ville forstå og rumme mennesker – også de der på bundlinjen har haft afgørende negativ indflydelse på, at hun ikke har fået mulighed for at vokse op hos sin biologiske mor, der elskede hende. Almaz er en overlever. Hun er en kriger i sit eget liv. En forførende og lovende historiefortæller. Og et varmt, ærligt, tilgivende og taknemmeligt menneske.

Man er en lille smule rigere og har lidt mere tro på, at man godt kan gå sine egne veje uden at gå vild, når man har læst Hyæner i natten. Dette uanset om man er voksen eller barn, adopteret, adoptant eller blot et menneske, der har lyst til at lade sig suge ind i en fantastisk fortælling.”
Kommunikationskonsulent Susanne Dencker

Om forfatteren

Almaz er i dag uddannet socialrådgiver, bor i Haderslev, mor til tre børn og har fået så solide danske rødder, at hun som voksen fik lyst til at gå tilbage til sin afrikanske fortid. Hun genfandt sin biologiske mor og fik forklaringen på, hvad der egentlig skete dengang forud for hendes livs store vendepunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *