Når festen er forbi – livet efter ecstacy

forside-naar-festen

Forfatter: Line Risberg
ISBN: 978-87-93163-06-5
Filformat: epub
Sider: 187
Udgivelsesdato: December 2014

Hent læseprøve

Beskrivelse

”Jeg bliver dagligt mindet om min beslutning for så mange år siden, der havde så katastrofale konsekvenser for mig. Når jeg holder min medicin i hånden hver aften siddende på sengekanten, tænker jeg ofte på den nat på toilettet i London, med den første kvarte pille mellem mine fingre. Ecstasyen tog jeg i tolv weekender, medicinen skal jeg tage resten af livet. Det er da noget af et ‘før og efter’-billede, der er til at forstå.”

Line var flittig og ambitiøs i skolen. Læste sine lektier, stræbte efter høje karakterer, havde store forhåbninger med livet og kunne ikke drømme om hverken at ryge eller tage stoffer. Alligevel lod hun sig friste til at prøve en pille ved en technofest i London. Bare en enkelt pille.

Dette skæbnesvangre valg kommer til at forandre Lines liv. De følgende måneder er præget af fester, hvor ecstasy giver intense oplevelser af musik, farver og nærvær. Snart rejser Line ud i verden, og festerne fortsætter i andre storbyer. Men efter 12 weekendparties er det slut. Nedturene begynder og med dem en hverdag, der er fyldt af angst- og panikanfald, og en hukommelse, der går mere og mere i opløsning.

Hun forsøger at skjule, hvad der er galt. Selv over for sine ellers forstående forældre, sin læge og den psykiater, som hun konsulterer, efter at hun fortvivlet har fundet sig selv med benene ude over altankanten på 16. etage i et højhus tæt ved barndomshjemmet i Rødovre.

Det bliver en lang kamp for at få en normal tilværelse, og Line er i dag dømt til at tage medicin resten af livet. Uden den dukker angsten og depressionen op. Hendes hjerneskader er permanente, og medicinen indebærer, at hun nok aldrig kan få børn.

I dag holder Line foredrag om sine oplevelser med ecstasy, et partydrug, som op mod 15 % af de danske unge mellem 18 og 25 har stiftet bekendtskab med. Lines beretning er en stærk advarsel mod at tro, at man kan være på ecstasy i weekenderne – uden at skulle betale en pris.

Når festen er forbi er et personligt vidnesbyrd om små valg med store konsekvenser. Uden omsvøb og uden fordomme fortæller Line Risberg om, hvordan brugen af kemiske rusmidler kan sætte sine mærker for livstid.

Om forfatteren

Line Risberg, født 1975 i Vanløse og opvokset i Rødovre. Gik på Nyager Skole de første ni år og derefter på efterskole i Frederiksværk. Gennemførte HF på kostskolen i Birkerød. Efter at have rejst jorden rundt arbejdede hun som journalist og tog mange år senere multimediedesigneruddannelsen i Hillerød.

I dag holder hun foredrag på fuld tid på skoler rundt i hele landet, for både elever og forældre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *