Mod vinden

Mod_vinden_FINAL.indd

Danmarks plads i Europa

Forfatter: Erik Høgh-Sørensen
ISBN: 978-87-93163-02-7
Filformat: epub
Sider: 228
Udgivelsesdato: 09-04-2014

Hent læseprøve

Beskrivelse

Ved festlige lejligheder lyder mottoet om det europæiske samarbejde, at nationalstaterne er “forenet i mangfoldighed”. Desværre passer ordene “forstenet i enfoldighed” bedre på Danmarks rolle. Fronterne i den danske EU-debat har i årtier været trukket hårdt op – uden at politikere, medier og befolkning har sikret afklaring.

Med en whistleblowers indsigt, en outsiders perspektiv og 25 års erfaring fra international politik og økonomi fortæller tidligere Bruxelles-korrespondent Erik Høgh-Sørensen her om, hvad der skal til for at få afklaring.

Mod vinden er den første bog af sin slags i Danmark. Som en fast del af det internationale pressekorps skrev Erik Høgh-Sørensen som Ritzaus faste korrespondent i Bruxelles op mod 10.000 nyhedsartikler, der blev offentliggjort, helt eller delvist, i danske og udenlandske aviser, på web, radio og TV.

I bogen fremlægger han i samlet form sine mest underholdende anekdoter, portrætter og analyser fra et af Europas magtcentre. Det sker med sprudlende fortællelyst, bidsk fandenivoldskhed og tankevækkende fremtidsperspektiv. Med humor, præcision og overblik bringes læseren på tur i fortid og fremtid lige fra Europas yderste provinser til de inderste beslutningsgemakker.

Det er beretningen om Danmark i Europa, om Europa i verden, om overfladiske medier, og om en flok politikere, der hævder at varetage dansk suverænitet, velstand og konkurrenceevne. Det er EU indefra og oplevet med et par kritiske øjne.

”Noget af det bedste i bogen er en særdeles syrlig kritik af forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen, der modarbejdede en dansk afstemning om Lissabon-traktaten i 2007. Demokrati er ikke ligefrem EUs største kvalitet.

Man bør også fremhæve Høgh-Sørensens afslørende portrætter EU-journalisterne, der akkurat som de fleste parlamentarikere er suget helt ind i systemet. Kritisk journalistik er mildest talt en mangelvare. Især DR-korrespondenten Ole Ryborg ser meget skidt ud i bogen.

I det hele taget er både EU-politikere, bureaukrater og journalister i Høgh-Sørensens fremstilling kendetegnet ved arrogance, opportunisme og inkompetence; de lyver og vildleder, tænker kun på deres egen karriere, indgår konstant studehandler, mangler mod til at gå imod systemet, fylder folk med bullshit og så videre.”

Kasper Støvring i Berlingske

Om forfatteren 

Erik Høgh-Sørensen, født 1964 ved Grenå. Uddannet på University of Miami og San Francisco State University med grader i international politik og journalistik. Har arbejdet for amerikanske og europæiske medier, før han 1995-2009 var ansat ved Ritzaus Bureau i København og Bruxelles. Har vundet priser i USA og Danmark for dybdeborende journalistik, herunder den lille Cavlingpris, redaktør Kristian Dahls mindelegat.

Denne bog afspejler udelukkende forfatterens egen holdning og er finansieret udelukkende af forfatteren selv. Erik Høgh-Sørensen har aldrig været medlem af noget politisk parti eller bevægelse.

Han har i dag titel af Head of Communication & Branding i Maersk Container Industry.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *